Kisarawe Schoolproject

VETA

Wanneer je een overheidsgebouw binnengaat en men is blij met waar je mee bezig bent, dan weet je dat de nood echt hoog is. Dit overkwam dominee Mushema en Simon toen ze informatie gingen vragen over de registratie van de praktijkschool en de verschillende cursussen die ze dit jaar willen beginnen. De ambtenaren van de VETA waren erg blij met de plannen en vertelden dat een praktijkschool in Kisarawe echt nodig is. Mushema is bezig om de papieren voor de VETA registratie te regelen en zodra dit gelukt is willen we starten met de naailessen. Verder hopen we het komende halfjaar te kunnen beginnen met de metaalbewerkingscursus maar daar hebben we nog meer gereedschap voor nodig.Bouw update

De eerste lerarenwoning

Het eerste gebouw dat op de schoolgronden werd gebouwd in 2015 is voor diverse doeleinden gebruikt. Zo is het een kantoor geweest voor de school en de stichting, een magazijn voor de bouwwerkzaamheden en een huis voor de bouwers. Inmiddels is het kantoor verplaatst naar het blok met klaslokalen en is dit gebouw een woning voor de administrateur geworden. Het huis werd eind vorig jaar afgebouwd en nu er elektriciteit van het zonnepaneel is kan zij haar werk makkelijker verrichten.

3 Blokken met klaslokalen

Het eerste blok met 3 klaslokalen is helemaal af en 2 andere blokken zijn op dakhoogte. Deze laatste blokken wachten nog op een dak maar er zijn nu dus 9 klaslokalen. Samen met het kantoor ziet het er goed uit en komt alles langzaam op zijn plek.

lees meer


Zonnepanelen

Inmiddels is het een jaarlijks terugkerend evenement geworden, de Kerstdecoratie workshop voor vrouwen. De opbrengst van afgelopen jaar is gebruikt om zonnepanelen aan te schaffen voor de lichtvoorziening van de school. De school heeft verder geen enkele vorm van elektriciteit. Ook de lerarenwoning en het kantoor zijn nu verlicht s’avonds, wat de veiligheid ten goede komt. De schoolmedewerkers kunnen hun telefoons en laptops opladen voor het werk. Dit is een grote stap voorwaarts voor de school omdat het personeel nu tevreden is met hun werk. Er zijn nog wel meer zonnepanelen nodig om het water uit de schoolput omhoog te pompen en ook de kippenfarm heeft licht nodig.Kisarawe Schoolbestuur

Het is al heel wat om schoolgebouwen te doen verrijzen maar een schoolbestuur vormen is weer een andere moeilijke taak. We zijn dankbaar dat we na overleg met de gemeenschap en met de lokale kerk een goed bestuur samen konden stellen. Capabele en toegewijde mannen en vrouwen uit het dorp en uit de kerk, Kisarawe leraren en vrienden van de school vormen samen een team. Het bestuur zal advies geven en supervisie houden en zal de gemeenschap vertegenwoordigen. In hun korte tijd van bestaan is er al advies over verschillende zaken uitgebracht. Het is goed om te zien dat de gemeenschap zo betrokken is en het hele project op een hoger niveau brengt.

lees meer


Kippenboerderij en Geiten

De schoolboerderij heeft zowel legkippen als mestkippen en dat gaat zo goed dat we al hebben kunnen uitbreiden. Halverwege het afgelopen jaar hebben we ook twee geiten gekocht en inmiddels hebben we zes vrouwtjes en verwachten we uitbreiding.

lees meerCookies maken het makkelijker voor ons om u van dienst te kunnen zijn. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok