Het is inmiddels wel bekend dat meisjes en vrouwen enorme afstanden moeten afleggen om water voor huishouden en huisdieren te kunnen vinden. Het is bijna een wedstrijd geworden, niet alleen voor de mensen maar ook voor de dieren, gewassen en tijdens de bouwprojecten. Bij voorbeeld: voor de bouw van het kantoor/opslag voor het schoolproject in Kisarawe stonden wij ook in de rij van lokale bewoners en dieren om water te mogen krijgen. Het kostte niet alleen tijd vanwege de af te leggen afstand, maar ook de prijs was ook hoger: 500 Tsh voor 20 liter water. En dan iedere dag een paar honderd liter! 

Vanwege de enorme vraag naar water heeft True Grasses besloten om met de handen een bron te graven - moeilijke en gevaarlijke klus.

We zijn dan ook blij te mogen mededelen dat op een diepte van 18 meter we een betrouwbare en constante voorraad water hebben gevonden. Dit gebruiken we voor de bouw van het schoolproject, maar het is ook beschikbaar voor de mensen die rond het project wonen. Voor ons, True Grasses, ook een enorme opluchting om te zien dat de meisjes en vrouwen nu dichtbij het water kunnen halen. Zowel de dorpelingen als de dieren zijn verheugd met de uitkomst van de test;  het water is geschikt om te drinken en daarmee niet te zout, zoals als de andere bronnen in de rondom liggende dorpen. De bron voorziet nu 5 omliggende dorpen van drinkwater. Het gebruik van deze bron is hoog, maar we zien ook dat men wint aan tijd en geld. Deze gewonnen tijd en bespaarde geld kan weer op andere/zinvolle manieren worden besteed. Ons doel is om niet nu te stoppen. We blijven geld inzamelen om een duurzame bron te kunnen maken die dus langer meegaat - hier liefst voor altijd.


Cookies maken het makkelijker voor ons om u van dienst te kunnen zijn. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.