Om bouwprojecten in de arme leefgemeenschappen te kunnen uitvoeren, zijn goede, betaalbare bakstenen essentieel. In het platteland van Kisarawe kampen we met moeilijk toegang voor het transport en de kosten van het vervoeren grote hoeveelheden stenen. Dit is een grote aderlating voor onze fondsen en zo biedt de baksteen machine een uitkomst. Een groot deel van de kosten van het kopen en vervoeren van bakstenen kan anders gebruikt worden als we zelf bakstenen zouden maken. Met de juiste middelen en kennis kunnen we zelf een baksteen van goede kwaliteit produceren. Dit zou het leven een stuk makkelijker maken en de bouw van de Pwani Hope School versnellen.

 

 

 

De voordelen van een eigen baksteenmachine:

  • de baksteenmachine scheelt in tijd en geld. De stenen kunnen op het bouwproject, ter plekke, gemaakt worden.
  • als we de stenen zelf maken, weten we dat ze kwalitatief goed zijn. Vertrouwen op een ander is dan niet meer aan de orde.
  • er ontstaan meer banen voor de werkloze jongeren. Ze worden dan betrokken bij de ontwikkeling van hun eigen gemeenschap. Zo wordt het project nog waardevoller voor hen zelf  en voor de gemeenschap in z'n geheel.

 

We hebben wel uw hulp nodig! De baksteenmachine kost ongeveer € 350,-. Wilt u deel uitmaken van de Pwani Hope School door dit project te verbeteren?


Cookies maken het makkelijker voor ons om u van dienst te kunnen zijn. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.