Vorige week is 5 hectare land kunnen aanschaffen. Grote dank aan de donateur die dit mogelijk heeft gemaakt. Nu kan de school vergroot worden, meer activiteiten georganiseerd om zo de gemeenschappen van de Kisarawe dorpen verder te ontwikkelen.

Verbouwen van mais

De foto rechts laat zien dat een lokale bewoner land gereed maakt voor het planten van mais. Dit staat gepland in maart. Door het verbouwen van mais geeft True Grasses lokale bewoners werk op de boerderij. Deze activiteit is door Nederlandse donateurs mogelijk gemaakt. De school, de (toekomstige) varkenshouderij in Kisarawe en de bewoners zelf profiteren hier van.

Architectuur & Landexploitatie

De eerste architect die True Grasses heeft benaderd, voldeed niet aan de wensen/eisen. Daardoor is er een andere architect gevraagd om samen met onze Nederlandse vrijwilliger duurzame, eco-vriendelijke ontwerpen te maken. 

Landexploitatie is een langzaam proces. We wachten nu op officiële toezeggingen van het betreffende Ministerie. Er zit op dit moment niets anders op om naar hun pijpen te dansen; het gaat meestal nog langzamer dan in andere landen. We zijn trots op de inzet van onze medewerker die aan deze zaak werkt en zeer goed op de hoogte is van de gang van zaken hier.


Cookies maken het makkelijker voor ons om u van dienst te kunnen zijn. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.