Kan u zich voorstellen water te moeten halen van deze bron (zie foto)? Niet alleen voor het voeden van de dieren, het besproeien van de tuin of huishoudklusjes, maar ook voor koken en drinken? De meeste bewoners in Kisarawe wel!

Iedereen kan begrijpen dat gebrek aan schoon water de ontwikkeling laat stagneren, maar ook veroorzaakt het ziektes en hongersnood. Water is de is de sleutel tot voedselzekerheid. Zeker in tijden van toenemende droogtes en klimaatveranderingen. Het voorzien van schoon drinkwater is fundamenteel voor het versterken van de lokale gemeenschappen. Met de hulp van onze supporters heeft True Grasses een handgegraven waterbron op het terrein van het Kisarawe Schoolproject kunnen realiseren. Hiermee konden we voldoen aan de behoefte voor het bouwwerk (vermindering van kosten) en de behoefte van een gedeelte van de bewoners in het omliggend gebied. Echter de druk op deze handgegraven bron is hoog en uiteindelijk hebben we een grotere bron nodig. De bron heeft wel bewezen dat op een diepte van 18 meter een betrouwbare bron van vers water aanwezig is. Boren op deze plek zal de school en de bewoners een waterstroom voor jaren geven. Wilt u ons helpen hiermee?

We hebben u foto's laten zien van bewaren van water op de een of andere manier. Hier is een video die speciaal gemaakt is om te laten zien waarom de bron zo belangrijk is. Bekijk de video en ontdek hoe een schone bron van water helpt de meisjes op school te kunnen zijn. Als u meer informatie wenst of u wilt True Grasses ondersteunen, aarzel niet en neem contact met ons op. Speciale dank gaat uit naar Andrea Laurita - zij heeft de video gemaakt!

 


Cookies maken het makkelijker voor ons om u van dienst te kunnen zijn. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.