Pearl Kleuterschool

Pearl Nursery School Update

Al 5 maanden ontvangen we kinderen in onze kleuterschool. En het aantal stijgt en stijgt. Op dit moment hebben we 4 personeelsleden, 1 betaalde leerkracht en 1 vrijwillige leerkracht, 1 persoon die helpt met koken en een tuinman/bewaker.

Door het toenmende aantal kinderen ontstaat de uitdaging om goed gekwalificeerde leerkrachten aan te nemen. True Grasses heeft een sponsor gevonden waardoor we onze vrijwilliger leerkracht de opleiding tot kinderopvangleidster kunnen laten volgen. Ze is in juli begonnen en zal in juni 2016 klaar zijn. Dan zal ze terugkomen als één van onze hoofdleerkrachten. Tijdens haar vakantie is ze al teruggekomen om mee te helpen op de Pearl Kleuterschool. In de maand augustus hebben we de school voor 2 weken gesloten - zomervakantie.

lees meer


Een nieuwe start

De eerste school van True Grasses heeft zijn deuren geopend! Samen met de Pwani Hope School in Kisarawe vormt het belangrijkste schoolproject. Zo'n groot project slokt enorm veel tijd op. Stap voor stap werken we verder aan de ontwikkeling van de Pwani Hope School - bijna al onze inspanningen steken we in dit project. We zijn dan ook verheugd te mogen mededelen dat er goed nieuws is uit een andere regio in Tanzania.
 
De lokale kerk, waarmee we samenwerken in de Kilimanjaro-regio en Tanzania in het algemeen hebben True Grasses gevraagd om te helpen bij het opzetten van een project dat ten goede komt van de leefgemeenschappen die de kerk dient. Samen met de kerkoudsten en na overleg met de gemeenschappen heeft True Grasses geconcludeerd dat een kleuterschool de beste oplossing is voor de jonge kinderen die op straat zwerven in afwachting van hun 7e levensjaar. Dan mogen ze pas naar school. Maar daarnaast helpt het project ook hun moeders. Zij kunnen nu een baan vinden.

lees meer



Cookies maken het makkelijker voor ons om u van dienst te kunnen zijn. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.