Diversen

Translator needed!

Due to the lack of a translator, we are currently not able to provide Dutch translations for the updates on this website. To stay updated, please check the English version. If you want to help on this matter, contact us!



Vrijwilligerswerk in Tanzania

Andrea Laurita is een Amerikaanse journalist die zich bezig houdt met film en fotografie. Zij is op bezoek geweest bij True Grasses Tanzania en is zelfs een week gebleven. Tijdens haar bezoek heeft ze haar talenten aangeboden door het maken van foto's en films van het werk van True Grasses. Haar focus lag bij het dagelijkse leven in Afrikaanse dorpen, met name de taak van meisjes en vrouwen: het zoeken naar water.

De film is gebruikt om de schrijnende situatie te laten zien, maar ook om fondsen te werven voor het realiseren van een waterbron voor de dorpen van Kisarawe. Op haar persoonlijk facebook-pagina kunt u haar werk bekijken. Zodra de film beschikbaar is zullen we deze ook op de website van True Grasses plaatsen. Daarnaast zullen we u een uitnodiging sturen om te zien hoe de leven van de meisjes zijn veranderd en hele gemeenschappen sterker zijn geworden door onderwijs.

lees meer


Mijn verhaal: Anna Ruth

Ik was 7 jaar oud toen ik naar Tanzania ging. Opgegroeid aan de voeten van de Kilimanjaro als een missionariskind. Tien jaar lang heb ik Tanzania mijn thuis genoemd, immers het is waar ik woonde. Vele jaren erna noemde ik Tanzania nog steeds mijn thuis omdat daar mijn hart was. Terug in Nederland om een universitaire opleiding te volgen en een goede baan te vinden, weerhielden mij er niet van om keer op keer terug te gaan naar verschillende Afrikaanse landen om daar vrijwilligerswerk te doen. De band met Afrika was te sterk.

Viereneenhalf jaar lang werkte ik op internationale Christelijke schepen en altijd speelde de vraag: waar wil God mij laten leven en werken? Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat de oplossing in mijn hart lag: Afrika. Ik vroeg God één vraag: waarom wilde ik terug naar Oost-Afrika? Wat het omdat ik hier een heerlijke jeugd had gehad of ben ik in Tanzania opgegroeid met het doel dat ik er ooit weer zou terug komen? Het werd mij duidelijk dat ik niet terugwilde naar mijn jeugd, maar dat Oost-Afrika mijn toekomst was en God had mij daar op voorbereid.

Vaak heb ik me afgevraagd hoe ik de wezen kon helpen. Ik leefde met ze mee, de kinderen die niet veel hebben en geen doel voor de toekomst hebben. Ik verzamelde meer en meer kennis over de meisjes die in verschillende vormen van slavernij werken, wat de slavernij met hen doet. Meer en meer wilde ik hen helpen. Door deze research leerde ik ook mezelf steeds beter kennen en werd met de dag zelfverzekerder dat ik een instituut zou kunnen oprichten en runnen met als doel het helpen van deze meisjes.

lees meer


True Grasses en Geef.nl

True Grasses doet er alles aan om bekendheid te maken omtrent het werk van True Grasses en richt zich dan vooral op de marketing van de inzet om kinderen/meisjes te helpen in het voorzien van kwalitatieve educatie. Zo heeft True Grasses zich aangemeld bij Geef.nl (Zie www.geef.nl/truegrasses).  Een website waarbij men in Nederland fondsen kan werven voor allerlei projecten (zowel voor een organisatie als voor een persoon). True Grasses focussed hierbij op mikro krediet projecten, maar voor 2014 ook op het ondersteunen van de ‘nursery’ in Moshi Tanzania ... lees meer op hun website en geeft u dit ook door aan uw vrienden en kennissen? U kunt onze page of Facebook (www.facebook/truegrasses) ook ‘liken’, zo blijft u ook de hoogte van alles wat er gebeurd met photo’s. Zie ook deze weblink voor meer informatie over ‘Pearl Nursery School’, waar wij geld voor inzamelen op geef.nl.



Assen: De Noabershop

Vorig jaar is in Assen de Noabershop geopend, de eerste in z'n soort in Nederland. Deze kleine maar unieke winkel dat deel uitmaakt van een non-profit organisatie en wordt gerund door vrijwilligers. De producten die er worden aangeboden zijn vaak met passie gemaakt door lokale bewoners. Het woord 'Noaber' dat vertaald kan worden als 'buur' ligt ten grondslag aan het motto: we helpen elkaar. Bezoekers kunnen kopje koffie drinken, boeken kosteloos ruilen voor kleren of gewoon een praatje maken. Op vrijdagen en zaterdagen kan er gesmuld worden van Maleisisch eten en één keer per maand kan er een stevig ontbijt genoten worden.

Vrijwilligers van True Grasses hebben een vierkante meter gehuurd waar ze zelfgemaakte kaarten en allerlei cadeautjes voor zowel baby's als volwassenen verkopen. Ook vindt u daar tassen en sieraden uit Oost-Afrika. Dit is één van de manieren om geld te verzamelen om het werk van True Grasses te sponsoren. Hiervoor zijn wij enorm dankbaar. Misschien is dit juist een inspiratie voor u om eens te overwegen hoe u True Grasses kunt steunen in uw stad.

lees meer


TG Kilimanjaro Kantoor

Sinds 2014 heeft True Grasses een hoofdkantoor. NGO verplicht True Grasses om daarnaast ook een tweede kantoor te hebben. Daarom heeft True Grasses 2 kamers in gebruik op het terrein van de MCF Kerk. Voordat deze kamers in gebruik genomen kunnen worden, moet er wel gerenoveerd worden. Dit is mogelijk gemaakt door giften van de Stichting True Grasses in Nederland, CBG en Anhard Foundation. Het adres: Shirimatunda - Arusha Road, Moshi stad. Alle activiteiten worden vanuit hier georganiseerd. 




Cookies maken het makkelijker voor ons om u van dienst te kunnen zijn. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.