Ons Team

De mensen die samen True Grasses vormen hebben een gezamenlijk ideaal, : dmv onderwijs, levens en gemeenschappen te zien veranderen, door kansarme, buitengesloten en kwetsbare mensen in staat te stelen economisch zelfvoorzienend te worden.

Raad van Bestuur  

Onze Nederlandse raad van bestuur bestaat uit mensen, van wie het beheer onze liefdadigheidsinstelling laat groeien en waarbij ze zoveel mogelijk de beste resultaten laat bereiken. Ook hebben zij door de jaren heen ervaring gekregen in liefdadigheidswerk op verschillende gebieden. Mocht u deze team willen versterken en als u geïnteresseerd bent, neemt u dan alstublieft contact met ons op; Wij zijn op zoek naar nieuw talent om ons bestuur mee te versterken en uit te breiden.

Annerose Fredrick

Voorzitster, Vrijwilligster  

Annerose is de Voorzitster van de Raad van Bestuur van de Stichting True Grasses. Zij is apotheker van beroep en zij is al betrokken geweest bij het werk van True Grasses vanaf het eerste begin tot waar het nu is. Zij is betrokken bij diverse liefdadigheidsorganisaties over de hele wereld, van Midden-Amerika, Azië tot Afrika. Zij voelt zich verbonden met True Grasses omdat zij heel graag zou willen zien dat arme vrouwen op het platteland toegang krijgen tot medische hulp.

Janske & Harry Messchendorp

Secretaris-Generaal, Vrijwilligers

Janske zit in de Raad van Bestuur van True Grasses als Secretaris-Generaal en zij verwerkt alle organisatorische correspondentie en organiseert verschillende activiteiten. Zij is begeleidster in de gehandicaptenzorg van beroep. Haar man Harry helpt waar nodig bij diverse organisatorische taken tijdens activiteiten. Zij zijn goede promotors van het werk van True Grasses van onderwijs voor meisjes.

Lucas Schipper

Penningmeester, Vrijwilliger

Op één januari 2018 werd Lucas penningmeester van de stichting. In zijn dagelijks leven is hij financieel medewerker, gespecialiseerd in administraties van Europese subsidies. Als vrijwilliger is hij penningmeester van zijn kerk in Assen, en heeft hij vrijwilligerswerk gedaan bij de Stichting Femina. Hij heeft besloten om als vrijwilliger deel te nemen aan True Grasses omdat de werkzaamheden van de organisatie hem aanspreken. De mensen daar krijgen de middelen om iets op te kunnen bouwen, zodat ze in hun eigen behoeften kunnen voorzien.

Personeelsteam

Anna Ruth Nambafu-Hoekstra

Mede-oprichtster, Vrijwilligster

Anna Ruth heeft de organisatie True Grasses mede opgericht als een reactie van medeleven op de noodkreet van Oost-Afrikaanse kansarme, achtergestelde en kwetsbare meisjes en vrouwen. Toen zij opgroeide in Tanzania als kind van een missionaris, zag zij de erbarmelijke situatie van de kinderen. Zij zet zich in voor het herstel van de waardigheid van meisjes en vrouwen, die het meest te lijden hebben van de armoede en sociale onrechtvaardigheid. Zij gelooft dat een grote krachtbron van Oost Afrika is om haar meisjes de kans te bieden hun eigen situatie te verbeteren.

Zij heeft ervaring van de ontwikkeling van gemeenschap en mensen, vrijwilligers-missies tot de beheer en ontwikkeling van toerisme. Zij heeft als missionaris de wereld rondgereisd om op verschillende plekken mensen kennis, hulp en hoop te bieden. Dit door middel van het verstrekken van belangrijke literatuur, het bevorderen van onderling begrip tussen de culturen, het opleiden van jonge mensen en het bieden van noodzakelijke hulp. Zij is geboren in Nederland, is opgegroeid in Tanzania en heeft gezamenlijk ongeveer 15 jaar in Oost Afrika gewoond. Zij reist heen en weer tussen Tanzania en Oeganda. U kunt meer over haar verhaal lezen hier.

Egbert & Evie Hoekstra

Bestuursadviseurs, Vrijwilligers

Egbert Hoekstra en zijn vrouw Evie hebben tien jaar in Tanzania gewerkt met Mission Aviation Fellowship (MAF) als missionaris piloot, waar hij vloog in Oost- en Centraal-Afrika. Na zich teruggetrokken te hebben als voltijdszendelingen, begonnen zij zich te richten op het toerusten van Masai evangelisatieleiders zodat zij contact kunnen leggen/het evangelie kunnen delen met hun Masai medemensen. Ook hielpen zij een lokale organisatie op te zetten in Tanzania genaamd UTI-Upendo Tumain na Imani, die vandaag de dag nog steeds draait en zich richt op de evangelisatie van de gevangenen en de on-bereikten door middel van Jezus-films en een beroepsopleiding. Zij hebben de organisatie nu volledig overgedragen aan Tanzaniaanse plaatselijke leiders. Egbert en Evie Hoekstra doen nu dienst als adviseurs en promotors van het werk van True Grasses in Nederland en zij reizen soms naar Tanzania om het True Grasses schoolproject te bezoeken.

Christian Scherer

IT & Website Coördinator, Vrijwilliger

Chris trad in dienst bij True Grasses nadat hij met Operation Mobilisation’s Ships Ministry had gewerkt. Na enkele maanden in Oost-Afrika te hebben doorgebracht, heeft hij de noodzaak gezien en ondersteunt hij van harte het doel van True Grasses. Momenteel helpt hij met de online inhoud, het website-ontwerp en de kwaliteitscontrole. Hij is milieudeskundige en woont en werkt in Wenen, Oostenrijk.

 

Cookies maken het makkelijker voor ons om u van dienst te kunnen zijn. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok