De duurzame initiatieven van True Grasses zijn cruciaal voor verdere ontwikkeling. Het doel is

  • Inkomsten genereren om de activiteiten van True Grasses in stand te houden, het zorgen voor kansarme, buitengesloten en kwetsbare mensen.
  • Een opleidingscomponent in het leven roepen voor jongvolwassenen van True Grasses die hen opleidt om toekomstige zakelijke leiders te worden.
  • Kansen creëren op de arbeidsmarkt voor kansarme, buitengesloten en kwetsbare mensen van True Grasses en de uitgebreide gemeenschap.
  • Bevorderen van een veranderingsproces binnen de gemeenschap.

 

Lopende projecten

De vruchtbare grond en het gunstige klimaat van Tanzania bieden de ideale omgeving om duurzame projecten te ondersteunen door middel van landbouw en veeteelt.

  • Graan/Maïs & Groenten Boerderijen: True Grasses exploiteert momenteel een landbouwbedrijf van elf hectare groot dat is gelegen vlakbij het terrein van het Kisarawe Schoolproject in de regio Pwani, ten westen van de stad Dar es Salaam. Het bedrijf levert momenteel elementaire granen aan dorpsbewoners en zal in de toekomst ook groenten produceren om de schoolkinderen te voeden. Er zal meer land worden klaar gemaakt voor landbouw in verschillende delen van Tanzania.
  • Vee- en pluimvee-houderijen – In Kisarawe, ten westen van Dar es Salaam, wordt momenteel gewerkt aan de ontwikkeling van een pluimvee- en veehouderij. Zodra onze stallen klaar zijn, zal het bedrijf kippen gaan houden, voornamelijk voor eieren, en koeien voor de melk en het vlees, dat verkocht zal worden op de lokale markt maar ook gegeten zal worden door de leerlingen op school.

 

Toekomstige projecten

  • True Grasses Gasthuizen: We zouden graag een gasthuis willen opstarten in de stad Kisarawe om een mooie, veilige en kostendekkende optie te kunnen bieden aan internationale en nationale gasten van True Grasses om in Tanzania te verblijven.
  • True Grasses Voetbalclub: Het plan is om een voetbalclub op te richten met het personeel van de boerderij en de school. De club zal regelmatig wedstrijden spelen met andere teams in de gemeenschappen rondom het Kisarawe Schoolproject en de boerderij. Dit zal ons een basis bieden om contact te kunnen onderhouden met de grotere gemeenschap rondom de school en de boerderij en we zullen dit in de komende jaren blijven benutten als een gelegenheid om de liefde van Jezus te delen.
  • Gevolgen voor de gemeenschap: Er werken momenteel meer dan vijf leden van de gemeenschap op de maïs/graan boerderijen. Daardoor zijn hun levens op sociaal, moreel en economisch gebied enorm veranderd. Een heel belangrijke verandering in de levens van het personeel is geweest, hun betrokkenheid bij het geven van beter onderwijs aan hun kinderen, aangezien het geld wat ze verdienen hen in staat stelt om te betalen voor betere scholen.

 

Als u graag wil weten op welke manieren u met ons kunt samenwerken om duurzame initiatieven te ontwikkelen, neemt u dan alstublieft contact met ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cookies maken het makkelijker voor ons om u van dienst te kunnen zijn. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.